‘Canis ad Forum’, verslag van een bijzondere reis naar Rome

Canis ad Forum

Paasvakantie 2018. Een gezin huurt voor het eerst een mobilhome en trekt er mee door Europa. Eindbestemming: Rome. Een avontuur op zich, maar met ook nog een hond er bij, vergroten de uitdagingen soms nog wat. Op een gezapig tempo trekt het boek door Duitsland en Oostenrijk richting Italië. Toeristische weetjes en culinaire ontdekkingen worden afgewisseld met rake observaties door mens én hond.

Toen we in het voorjaar van 2018 enkele maanden in Rome verbleven, kregen we er bezoek van onze vrienden Diederik en Veerle uit Oudenaarde. Samen met hun twee kinderen én hond Vasco waren ze de Alpen overgetrokken richting Italië. Hun voertuig: een mobilhome. Hun eindbestemming: Rome. Diederik bundelde deze boeiende reiservaring in een vlot lezend boekje Canis ad Forum (Een hond op weg naar het Forum).

Ben je zelf ooit al eens met een mobilhome – al of niet vergezeld door een hond – op reis geweest naar Italië? Dan zal je bepaalde situaties ongetwijfeld herkennen. Of heb je plannen om dat te doen? Wel, dan biedt dit boek alvast een leuke voorafbeelding van wat je te wachten staat.

Canis ad ForumDe vlotte vertelstijl, de tongue-in-cheek humor en de rake observaties – ook door hond Vasco (!) – van ‘het (honden)leven zoals het is’ zorgen ervoor dat je het boek in één ruk uitleest. Wij hebben er alvast heel erg van genoten.

Wie een voorsmaakje wil van het boek kan enkele hoofdstukken nalezen op de website van de auteur.

Het volledige boek kan je bestellen via deze link.

 

 

 

 

***

Cosiddetto ColofonCiao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Samen met Femke Demets delen wij via deze blog onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Wij hebben ervan genoten deze tekst te schrijven.  Als je dit artikel leuk of interessant vond, deel het dan met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie