Logeren in de schaduw van het Colosseum

Rome - Easy Budget Colosseo

Rustig, stijlvol én betaalbaar logeren in de schaduw van een van Rome’s meest bekende monumenten, het Colosseum? Dat kan! Hotel Easy Budget Colosseo is perfect wat je zoekt. De kamers van dit recent geopende hotel bevinden zich op de tweede en derde verdieping van een statig palazzo in een rustige, residentiële buurt net achter het Colosseum. Deze wijk draagt de naam Celio (zo genoemd naar de Caelius-heuvel, één van de zeven heuvels van het antieke Rome). 

Rome - Easy Budget Colosseo

Het voordeel van deze buurt is dat je van hieruit een hele reeks bezienswaardigheden gewoon te voet kan bereiken. Behalve het Colosseum zelf, kan je van hieruit ook makkelijk tot aan het Forum Romanum, de Capitolijnse Musea, de Piazza Venezia en het Vittoriano wandelen. Ook San Giovanni in Laterano en de Scala Santa bevinden zich op wandelafstand. In de Celio wijk zelf, letterlijk om de hoek van het hotel, bevinden zich overigens ook enkele niet te missen attracties. Zo is er de unieke San Clemente kerk, met zijn ondergrondse mithraeum en de Santi Quattro Coronati, een fraaie middeleeuwse kerk geflankeerd door een bijzonder klooster. Ten slotte ben je ook vlakbij de Domus Aurea, het ondergrondse gouden paleis van keizer Nero.  

Ondanks de centrale en dus aantrekkelijke ligging is het toch een hele rustige buurt, waar je niet tussen drommen toeristen moet heen laveren en waar de Romeinen zelf graag een koffie komen drinken of van een maaltijd genieten in één van de vele bars en restaurants die je hier aantreft.       

Kortom: Easy Budget Colosseo is een bijzonder gunstig gelegen uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad. En als je, na een rijk gevulde dag, moe maar tevreden het hotel binnenstapt, dan voelt het gegarandeerd als thuis komen. Eigenaar Gianmarco Varrone verwelkomt zijn gasten met een kamerbrede glimlach in de kleine, maar knusse lobby van het hotel.

Rome - Easy Budget Colosseo

Bij aankomst kan je jezelf een glas schenken uit één van de kannen gevuld met fris water en citroenschijfjes.  In één van de zetels kan je bladeren in de vele folders met tips voor bezoeken en activiteiten in de stad. Gianmarco zelf zal je maar al te graag met raad en daad bijstaan om van je verblijf in Rome een onvergetelijke ervaring te maken.  

Rome - Easy Budget Colosseo

Rome - Easy Budget Colosseo

Rome - Easy Budget Colosseo

De acht kamers van Easy Budget Colosseo zijn ruim en modern van inrichting. Ze verraden Gianmarco’s goede smaak en oog voor detail. De combinatie van wit en blauw, die overigens consequent is doorgetrokken over het hele hotel, zorgt voor een frisse en aangename sfeer. De kamers zijn uitgerust met een flatscreen TV, een minibar en een waterkoker waarmee je jezelf een kopje koffie of thee kan zetten. 

Rome - Easy Budget Colosseo

Rome - Easy Budget Colosseo

Rome - Easy Budget Colosseo

Rome - Easy Budget Colosseo

Rome - Easy Budget Colosseo

Het comfortable bed met stevige, dikke matras staat garant voor een goede nachtrust. ’s Morgens wordt na een verkwikkende douche in de moderne badkamer, het ontbijt op de kamer geserveerd. Je kan de avond voordien aan de receptie melden wanneer je wil ontbijten en meteen ook je voorkeuren meegeven. Op het afgesproken uur wordt er op de kamerdeur geklopt en reikt de medewerker van dienst je een een rijkgevuld dienblad aan met een schuimige cappuccino, ovenverse croissants, versgeperst appelsiensap, fruit, koekjes en andere versnaperingen. Hiermee ben je helemaal klaar voor een nieuwe dag in de Eeuwige stad. Andiamo… !

Rome - Easy Budget Colosseo

Rome - Easy Budget Colosseo

Praktisch:

Hotel Easy Budget Colosseo bevindt zich aan de Via Celimontana, 28. Metrostation Colosseo (Linea B) is vlakbij.

Voor meer info en boekingen kan je terecht op de website: www.easybudgetcolosseo.com. Je kan ook een mail sturen naar eigenaar Gianmarco Varrone zelf via info@easyaccomodationsrome.com


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Colophon - Segesta

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

Geef een reactie