De 60 mooiste wandelingen door de Italiaanse natuur

Best day walks Italy

Italië heeft alles, dat weten jullie al. Fraaie cultuursteden, gezellige middeleeuwse dorpjes, een spectaculaire kustlijn, zachtglooiende heuvels en adembenemende berglandschappen. Wie graag de wandelschoenen aantrekt en op ontdekking gaat, weg van de klassieke toeristische pleisterplaatsen, zal het beamen: Italië is een onuitputtelijke schatkist vol schoonheid.

Hier op onze blog namen we je al mee op wandeltocht door de groene Valsesia, naar het ruige Lago di Pilato, rond het helderblauwe Lago di Fiastra en op het ongerepte eiland Giannutri. Maar omdat wij zelf maar vier benen hebben, schakelen we deze keer externe hulp in om je bij de start van het vakantieseizoen te voorzien van een flinke extra dosis wandelinspiratie.

Naar welke regio je binnenkort ook trekt, in Lonely Planet’s Best Day Walks Italy vind je een ruime keuze aan indrukwekkende natuurwandelingen: van smalle bergpaden in het noorden, over kilometerslange kustwandelingen tot heuse vulkaanbeklimmingen in Sicilië. Het boek vermeldt ook een drietal wandelingen die prima geschikt zijn om met kinderen te doen. Kortom, er is voor elk wat wils.

In totaal stelt Lonely Planet 60 zeer diverse wandelingen voor. Ze variëren in lengte, tijd en moeilijkheidsgraad, van korte wandelingen van 3 kilometer tot dagtochten van 30 kilometer. Sommige wandelingen brengen je langs cultureel en historisch interessante dorpjes, andere situeren zich dan weer ver van de bewoonde wereld in het hooggebergte.

De wandelingen zijn mooi gespreid over de hele laars. Per regio lees je in het boek ook een korte inleiding met praktische informatie over de beste reisperiode, transportmogelijkheden, verblijfplaatsen en niet te missen evenementen. Bij de wandelbeschrijvingen zelf vind je telkens ook een take a break-tip. Handig als je even wil bijtanken. Smeer je kuiten alvast in en droom al even weg.

Best Day Walks Italy, Gregor Clark en Brendan Sainsbury. Lonely Planet, 248 pagina’s. Te koop in de lokale (reis)boekhandel, of via deze link bij bol.com.


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties