Pasta met mortadella en pistachepesto. A match made in heaven

Pasta pistache mortadella

Dat mortadella en pistachenoten goed samengaan is al langer gekend. Maar in dit pastagerecht vormen ze voorwaar een hemelse combinatie. De fluweelzachte pesto van pistachenoten is een streling voor de tong en de lichtjes gebakken mortadella zorgt voor een verrassende toets. Belangrijk is wel dat je hierbij een smaakvolle kwaliteitspasta gebruikt die je al dente serveert.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 g pasta – Wij gebruikten Vitoni van Pastasciano
  • 250 g mortadella – Zorg voor één of twee snedes (afhankelijk van de grootte van de mortadella) van 1 cm dik die je in reepjes kan snijden

Voor de pesto van pistachenoten:

  • 200 g gepelde pistachenoten (+ wat extra voor de afwerking)
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 90 ml extra vergine olijfolie
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • een snuifje zout

Doe de pistachenoten in een keukenrobot en cutter grof. Voeg de geraspte parmezaan, de basilicumblaadjes en een snuifje zout toe en cutter verder. Giet er geleidelijk aan de olijfolie bij tot je een felgroene, smeuïge pesto krijgt. Zet de pesto apart.

Kook de pasta in een ruime kom met licht gezouten water.

Snijd intussen de mortadella in reepjes. Bak deze even aan in een pan, zonder olijfolie. Opgelet: niet te lang laten bakken. De mortadella moet mooi rozig blijven.  

Giet het water af als de pasta al dente is. Hou zeker voldoende kookvocht opzij. Doe de pasta in de pan met de licht gebakken mortadella. Roer een goeie geut warm kookvocht door de pesto van pistachenoten zodat die goed smeuïg wordt en voeg de pesto toe aan de pasta. Meng alles voorzichtig dooreen. Voeg indien nodig nog wat extra warm kookvocht toe. 

Schep de pasta in een bord en werk af met grofgehakte pistachenoten en een toefje basilicum.

Buon appetito!


Colophon PIC

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vond, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties

1 thoughts on "Pasta met mortadella en pistachepesto. A match made in heaven"

Geef een reactie