Verfilming van ‘De leeuwen van Sicilië’ op Disney+

Leoni di Sicliia

Op woensdag 25 oktober start op Disney+ de 8-delige televisiereeks ‘I leoni di Sicilia’, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Italiaanse schrijfster Stefania Auci. In de serie volgen we de geschiedenis van de invloedrijke Siciliaanse familie Florio die in de 19de eeuw een machtig zakenimperium wist uit te bouwen met vertakkingen tot ver buiten het eiland.

Het verhaal begint bij de broers Paolo en Ignazio Florio die de armoede van Calabria ontvluchten om hun geluk te gaan beproeven in het bruisende maar chaotische Palermo. Daar weten de broers met branie en een neus voor zaken algauw een bloeiende specerijenzaak uit te bouwen. Vincenzo Florio, de zoon van Paolo, grijpt de kansen van de groeiende industrialisering om de activiteiten verder te diversifiëren en bouwt zo een machtig familiebedrijf uit. Aangemoedigd door zijn zakelijk succes streeft de ambitieuze Vincenzo ook naar erkenning in de Siciliaanse adellijke kringen. De kortste weg naar een adellijke titel is een huwelijk met een jongedame uit de aristocratische kringen van Palermo. Maar dat voornemen strandt echter op zijn verliefdheid op de beeldschone Giulia, een vrouw uit de burgerklasse.  Uit hun huwelijk wordt Ignazio geboren. Hij zal in de voetsporen van zijn ambitieuze vader treden en de droom van de Florio’s verder najagen. 

Leoni di Sicliia

Een groot deel van de opnames voor de ‘I leoni di Sicilië’ vonden plaats in Palermo, maar er werd ook elders op Sicilië gefilmd, onder meer in Marsala, Trapani en Cefalù.  Een aantal van die locaties krijg je al te zien in de veelbelovende trailer van de nieuwe TV-serie. Herken je ze?  

Voor de titelsong ‘Durare’ van de prestigieuze TV-serie tekende niemand minder dan Laura Pausini.

Wie niet over een Disney+ abonnement beschikt kan het boeiende verhaal van de familie Florio uiteraard ook beleven door het prachtige boek te lezen van Stefania Auci. Een bespreking hiervan publiceerden we eerder al op onze blog.  

Leeuwen van Sicilië

(Foto’s 1,2,3: Disney+)


Colophon - Segesta

Ciao! Wij zijn Carl Buyck en Franka Verhoeyen, initiatiefnemers van Cosiddetto. Via deze blog delen wij onze passie voor Italië en al het moois dat dit bijzondere land te bieden heeft. Als je dit artikel leuk of interessant vindt, deel het dan gerust met jouw vrienden of kennissen. Je doet er ons een groot plezier mee. Grazie mille!

Reacties