Op zoek naar een lekker en origineel aperitiefhapje, geliefd door groot en klein? Serveer dan deze goudgeel gefrituurde ricottaballetjes. Laat je creativiteit de vrije loop en voeg aan het basisrecept basilicum, kerstomaatjes, zwarte olijfjes of… toe. Het mengsel kan je gerust een tijd vooraf maken en in de koelkast wegzetten. De balletjes frituur je heel […]
Pasta met pesto van rucola en walnoten
Ken je dat gevoel? Je hebt zin in pasta, maar je wil eens iets anders dan de klassieke carbonara, amatriciana, arrabbiata of lasagna? Wel dan is dit pastagerecht misschien wel wat je zoekt, zeker in de herfst wanneer er volop walnoten te vinden zijn. We kregen dit verrassende pastagerecht zelf ooit voorgeschoteld tijdens een vakantie in het […]
Drie lekkere eetadresjes in Chieti
Tot de redenen om de stad Chieti te bezoeken tijdens een rondtrip door de regio Abruzzo behoren uiteraard de twee interessante musea die je in de stad aantreft: het Museo Archeologico Nazionale d’Abruzzo en het Museo Archeologico Nazionale La Civitella. Een andere goede reden om de hoge heuvel waarop Chieti werd gebouwd op te rijden, […]
O sole mio…! Een stralende zonnetaart met spinazie en ricotta
Zin in een leuk lunchgerecht? Dan is deze stralende zonnetaart net wat je zoekt. De taart oogt niet alleen mooi, ze smaakt bovendien zuiders lekker. Voorzie hierbij een lekker wijntje. Zomerse gezelligheid troef. Laat de zon maar komen ;-)!
Napolitaanse sangria, een zomers aperitief
Sangria kennen we allemaal, maar in Campanië hebben ze zo hun eigen variant: ‘percoche ind ‘o vino’, wijn met perziken. Heel waarschijnlijk is het een overblijfsel van de herhaaldelijke en langdurige Spaanse bezetting van Napels en de omliggende regio. De Napolitanen zelf zullen dat uiteraard betwisten en stellen dat de Spanjaarden de inspiratie voor hun […]
Zoete basilicumtaart? Verrassend lekker!
Wil je je gasten verrassen met een originele taart, die bovendien in een mum van tijd klaar is? Dan ben je hier aan het juiste adres! Nee, dit is geen hartige quiche, zoals velen op het eerste gezicht denken… Dit is een ongekende zoete lekkernij, waarmee je zeker scoort! Serveer er geen koffie bij, maar […]
Taralli, lekker krokante crackers uit Puglia
Nog nooit van taralli of tarallini gehoord? Wel, dan zal daar nu verandering in komen! Taralli zijn een typische snack uit Puglia, de regio die de hak van Italië vormt. Het zijn hartige, krokante crackers die gedraaid zijn in de vorm van ringetjes of lusjes. Ze worden eerst gekookt in water en daarna gebakken in […]
Ricottabeignets met sinaasappel
Carnaval is in aantocht. En dit betekent meteen ook hoogdagen voor de zoetekauwen! In heel Italië is men druk in de weer met het bereiden van allerlei typische ‘dolci’, met diverse vormen, in diverse smaken en uiteraard met diverse namen. Wij lieten ons voor dit recept verleiden door de castagnole: kleine, zoete beignets, oorspronkelijk afkomstig […]