Op zoek naar een bijzonder bijgerecht (in Italië contorno genaamd) dat uitstekend combineert met een vleesschotel? Dan biedt dit recept voor spinaci alla romana de ideale oplossing. In Rome en omgeving staat deze eenvoudige klassieker gegarandeerd op de menukaart. Geweekte rozijnen en geroosterde pijnboompitten geven de spinazie een verrassende extra dimensie. Enkele ingrediënten en slechts enkele minuten […]
Risotto met groene asperges, gemarineerde tomaatjes, pancetta en pecorino
Groene asperges, witte rijst en rode tomaatjes. De kleuren van de Italiaanse vlag zijn mooi vertegenwoordigd in deze smaakvolle risotto. De combinatie met krokante pancetta en zeste van citroen werkt voortreffelijk en tilt het gerecht naar een hoger niveau. Deze risotto zal gegarandeerd indruk maken op je tafelgasten. Ingrediënten (voor vier personen) Bereiding
Pasta met mortadella en pistachepesto. A match made in heaven
Dat mortadella en pistachenoten goed samengaan is al langer gekend. Maar in dit pastagerecht vormen ze voorwaar een hemelse combinatie. De fluweelzachte pesto van pistachenoten is een streling voor de tong en de lichtjes gebakken mortadella zorgt voor een verrassende toets. Belangrijk is wel dat je hierbij een smaakvolle kwaliteitspasta gebruikt die je al dente serveert. Ingrediënten […]
Zomerse vijgenconfituur
Als rijpe vijgen rijkelijk hangen te bengelen aan de boom, dan moet je creatief zijn. Het zou echt zonde zijn om deze gezonde zomerse vruchten zomaar te laten verloren gaan. Wij eten ze graag uit het vuistje, combineren ze in hun pure vorm met kaas en charcuterie, maken er verfrissend ijs van, gebruiken ze als […]
Verrassende vegetarische lasagne met paksoi of warmoes
Paksoi, warmoes… Bij het horen van deze groentenamen gaat er bij heel wat mensen niet direct een belletje rinkelen. Tijd dus om ze even in de kijker te zetten. Paksoi, het Aziatisch broertje van de grote koolfamilie, en warmoes, ook wel snijbiet genaamd, hebben veel gemeen met elkaar. Hun knapperige witte stengels en hun mals […]
Creatief met artisjok
Je wil een originele pesto, in een mum van tijd bereid?
Dan staat ons recept met artisjokken, carciofi in het Italiaans, op jou te wachten.
Groentelasagne met Griekse yoghurt en gehakt
In deze lekkere mediterraanse lasagne staan volgende groenten centraal: spinazie, tomaat en aubergine. Verrassend ingrediënt is zeker de Griekse yoghurt, alom geprezen omwille van zijn stevige en romige structuur. Ook al kan je deze smaakvolle schotel perfect vegetarisch eten, geloof ons: wat rul gebakken gehakt maakt dit gerecht af. Bind de keukenschort om en begin eraan! […]
Weergaloze worstjeslasagne
Zin in een overheerlijke lasagne? Duik dan samen met ons de keuken in en laat je verleiden door deze typische lasagne con salsiccia alla napoletana. Ook de krokante korst maakt deze lasagne bijzonder. Geloof ons: niet enkel kinderen zijn er dol op… Ziehier onze versie, al meerdere keren met succes uitgetest! Buon appetito! Ingrediënten (voor één grote […]